sjoukje 2023
Sjoukje De Vink
Residence : Blaricum

Geboorteplaats : Aarde
Ras : Mens
Politiek : Vrijheid
Religie : LiefdeInspiratie:
Mijn schilderijen zijn geïnspireerd door mijn reizen, die ik heb gemaakt als stewardess bij de K.L.M. Mijn hart kon dan speciaal opengaan voor Latijns-Amerika en voelde ik altijd een sterke fascinatie voor hun kleurrijke latino-cultuur. Met name Mexico en Peru. Het liefst schilder ik "in flow", zonder je druk te maken over het eindresultaat. Het vogeltje is vaak aanwezig in mijn schilderijen en symboliseert mijn achternaam.
In mijn leven houd ik mij bezig met kunst, de nieuwe tijd, spiritualiteit, bewustwording en de nieuwe technologische ontwikkelingen.
Ik begeef mij graag op het pad van computers / ICT vanaf het allereerste begin 30 jaar geleden. Meestal een domein voor mannen en eigenlijk nog steeds. Vrouwen zijn in de minderheid. Vanaf die tijd heb ik geleerd mijn eigen website te programmeren en ben mee gegroeid met de internet technologie. Vanaf het allereerste begin het internet op met een krakend en piepend modem via de telefoon. Hier het geluid van zo'n inbel modem, wie kent het nog?Creativiteit :
Ik schilder het liefst op vierkante 3D doeken in allerlei verschillende formaten. Een vierkant doek geeft geen richting en richt de blik van de toeschouwer altijd naar het middelpunt. Ik werk heel snel, meestal in 1 dag klaar en de 2e dag nog even de details. Ik begin eenvoudig en het onderwerp doet er niet zoveel toe. Het gaat mij primair om kleuren en vormen weer te geven op doek.
Spiritueel ontwaken:
Eckhart Tolle is voor mij de meest inspirerende spirituele auteur van dit moment en bekend geworden met zijn wereldwijde bestseller "Een nieuwe aarde". Liefde, vreugde, creativiteit en geluk komen niet voort uit denken. Gedachten houden zich het liefst op in het verleden en in de toekomst. Slechts heel zelden vertoeven we werkelijk in het moment, in het nu. Terwijl het echte leven zich daar alleen voltrekt.
Als we ons ego durven loslaten en collectief de sprong wagen naar een ander zuiver bewustzijn, dan transformeren we naar een nieuwe samenleving. De weg naar het nieuwe spirituele tijdperk. Het wordt een verzetloos mee bewegen met het leven. Het komt eigenlijk hier op neer : don’t resist what is – bied geen weerstand aan hoe het is.
Non-dualiteit of Advaita:
Non-dualiteit is een manier van leven, en kijken naar het leven, waarbij men ervan uit gaat dat alles één is. Het staat eigenlijk in contrast met hoe het wordt aangeleerd de wereld te ervaren – namelijk in tegenstellingen. Er wordt geen onderscheid wordt gemaakt tussen goed en slecht. En dat heeft betrekking op alles in het leven, namelijk dat alles één is in het universum en alles uit dezelfde bron komt. Non-dualiteit is de ervaring dat de identificatie met wie je denkt te zijn wegvalt. Je niet laten verleiden om je te identificeren met een rol, je ego of andere vormen om je af te scheiden. Dit levert druk en spanning op in jezelf en in de relatie met anderen. Non-dualiteit laat zien dat ons leven creatiever en moeitelozer wordt wanneer we onze controlezucht verminderen.
ॐ Namasté ❤ ❤


Sjoukje De Vink
Blaricum - the Netherlands


  Instagram© 2023 - All rights reserved