Sjoukje De Vink
Residence : Blaricum

Geboorteplaats : Aarde
Politiek : Vrijheid
Religie : Liefde
Inspiratie:
Mijn schilderijen zijn geïnspireerd door mijn reizen, die ik heb gemaakt als stewardess bij de K.L.M. Mijn hart kon dan speciaal opengaan voor Latijns-Amerika en voelde ik altijd een sterke fascinatie voor hun kleurrijke latino-cultuur. Met name Mexico en Peru. Het liefst schilder ik "in flow", zonder je druk te maken over het eindresultaat. Het vogeltje is vaak aanwezig in mijn schilderijen en symboliseert mijn achternaam.
In mijn leven houd ik mij bezig met kunst, de nieuwe tijd, spiritualiteit, bewustwording en de nieuwe technologische ontwikkelingen.
Ik begeef mij graag op het pad van computers / ICT vanaf het allereerste begin 30 jaar geleden. Meestal een domein voor mannen en eigenlijk nog steeds. Vrouwen zijn in de minderheid. Vanaf die tijd heb ik geleerd mijn eigen website te programmeren en ben mee gegroeid met de internet technologie. Vanaf het allereerste begin het internet op met een krakend en piepend modem via de telefoon. Hier het geluid van zo'n inbel modem, wie kent het nog?Creativiteit :
Ik schilder het liefst op vierkante 3D doeken in allerlei verschillende formaten. Een vierkant doek geeft geen richting en richt de blik van de toeschouwer altijd naar het middelpunt. Ik werk heel snel, meestal in 1 dag klaar en de 2e dag nog even de details. Ik begin eenvoudig en het onderwerp doet er niet zoveel toe. Het gaat mij primair om kleuren en vormen weer te geven op doek.
Spiritueel ontwaken:
Eckhart Tolle is voor mij de meest inspirerende spirituele auteur van dit moment en bekend geworden met zijn wereldwijde bestseller "Een nieuwe aarde". Liefde, vreugde, creativiteit en geluk komen niet voort uit denken. Gedachten houden zich het liefst op in het verleden en in de toekomst. Slechts heel zelden vertoeven we werkelijk in het moment, in het nu. Terwijl het echte leven zich daar alleen voltrekt.
Als we ons ego durven loslaten en collectief de sprong wagen naar een ander zuiver bewustzijn, dan transformeren we naar een nieuwe samenleving. De weg naar het nieuwe spirituele tijdperk. Het wordt een verzetloos mee bewegen met het leven. Het komt eigenlijk hier op neer : don’t resist what is – bied geen weerstand aan hoe het is.
Non-dualiteit of Advaita:
Non-dualiteit is de ervaring dat de identificatie met wie je denkt te zijn wegvalt. Het ego ontleent zijn zelfbesef aan vluchtige dingen, status, cultuur, fysieke verschijning, relaties, geslacht, ervaringen, verhalen, kennis, geschiedenis, enz. Elk etiket of verhaal, of toestand, 'beter' of 'slechter', versterken de identificatie. Het ego zegt: 'Ik heb, dus ik ben. Deze waan is het tegendeel van de waarheid. Standpunten, meningen, dogma's, interpretaties enz., die door hun aard zelf beperkt en beperkend zijn, zijn niet meer dan wat gedachtenvormen waarmee het ego zich geïdentificeerd heeft om een gevoel van 'ik weet' en 'zelf' te krijgen. Non-dualiteit is de ervaring dat de identificatie met wie je denkt te zijn wegvalt.
ॐ Namasté ❤ ❤My Portfolio